images/system/arrow-down.png
tis 30 nov 2010
Se videon på SVT Play istället
Trenden att hacka på ungdomsgenerationen håller i sig
images/thumb/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg

35 år från Örnsköldsvik

23:36 tis 30 nov 2010, Örnsköldsvik

Redan de gamla grekerna gillade att, vuxna emellan, beklaga sig över ungdomarnas ohyfs. Det hette att ungdomarna var lata, oartiga och korkade. Man befarade att samhället skulle förfalla när den egna generationen skulle bli tvugna att lämna över samhället i händerna på denna nya odugliga generation.

Och så har det låtit sedan dess. Jag som har språket som expertområde kan meddela att vuxna alltid ansett att ungdomarna har ett ohyffsat, ovårdat och vulgärt språkbruk. Insändarsidorna hundra år tillbaka har översvämmats med precis sådana klagomål. För att inte tala om den gamla grekiska specialiteten att ungdomarna är lata. Det är helt enkelt så mänskligheten är. Vi vill gärna äta gott, ha bra sex, sova ut på morgonen samt gnälla på dagens ungdom.

SVT:s "Ung och bortskämd" är det senaste. Här har vi en dokusåpa vars enda poäng är att ytterligare pumpa ut myten om att ungdomar är lata oduglingar som inte duger till något. Jättefräscht SVT. Här sprider man fördomar om en samhällsgrupp som i generationer fått utstå det vuxna samhällets förtal. Men för all del, vi kör på det. Så här kommer några framtida programidéer till SVT:

"Jude och snål" där man samlat ihop ett gäng gnidna, rika mediejudar som vägrar skänka pengar till Haiti. Dessa hade kunnat få representera judarna i TV. Hade säkert kunna blivit ett populärt program.

"Muslim och kvinnoförtryckare" där man letat upp muslimska män med Saddam-mustach och en kvinnosyn från medeltiden. Dessa hade kunnat sitta och äta tillsammans och prata om gränssättning. Jättefräsigt.

Eller slutligen...
"Svart och primitiv" där afrikanska invandrare får ikläda sig traditionella masajkläder, benknotor i håret och pinne genom näsan, och dansa till trummor i förortslägenheter, samt hur denna livsstil krockar med den traditionellt "svenska". Hade garanterat gjort succé.


Kommentera (4)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Fredrik, , 2 dec 08:02

Briljant, min vän!

Rakmat, kusten, 2 dec 18:16

Aldrig kollat programmet, antog att dom bara skulle visa bortskämda överklassungar.

Zip Pehrsson, , 5 dec 16:08

Har man aldrig fått lärt sig nått kan man heller inte nått. Fantastiskt med föräldrar som tror att barnens kunskaper ska växa fram automatiskt. Som med sånt självsäkert oförstånd berättar om sin egen oduglighet.

Fröjden, Örebro, 13 dec 17:24

Ordna ett program om hur man uppfostrar curlingföräldrar istället. Eller varför inte bara ge dem numret till arbetsförmedlingen och försäkringskassan istället för en massa "uppdrag" och sedan se hur det går? Eller placera ut dem i ett fungerande kollektiv? Det vore kvalitets tv det!


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/3d7c8f1cf1b216077f5a39feebcd5d6c.jpgimages/square/ef7a1dc95c5e513d741896b8ca505536.jpgimages/square/ee02fa10c268c46c9f13697dd10c3a37.jpgimages/square/3bcbfd25f3120616df3eac6d92d1fb63.jpgimages/square/17f4ca8103a0a842231ec78b245c9462.jpgimages/square/2edf76fe50c5dddd1a0d116050404004.jpgimages/square/7d56c065508c39c02b94fad9f5114ec7.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 2.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 3.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 4.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 5.
  images/system/play.png Djävulsadvokater
 • 6.
  images/system/play.png Husvagnsutopin
 • 7.
  images/system/play.png Inte för att vi vill klaga men
 • 8.
  images/system/play.png Dessa Heliga Män
 • 9.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 10.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Kylie, Rio de janeiro, 2 dec 07:16

Antirasism som privilegium:

I want to share with you one hosting company called [url=https://prohoster.info/?partner=13]ProHoster[/url] that offers cheap web hosting with a [b]FREE[/b] website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and [b]FREE[/b] chips. Also, you can order VPS, rent a dedicated server, domain name registration. I've been working with [b]ProHoster[/b] for several years now and I'm very glad about it. Here is the [url=https://prohoster.info/?partner=13]ref. link[/url] to the registration.


Kathryn, Sao paulo, 3 nov 20:43

Antirasism som privilegium:

I want to share with you one hosting company called [url=https://prohoster.info/?partner=13]ProHoster[/url] that offers quality internet hosting with a [b]FREE[/b] website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and [b]FREE[/b] chips. Also, you can order VPS, rent a dedicated server, professional DDoS protection. I've been working with [b]ProHoster[/b] for several years now and I'm very glad about it. Here is the [url=https://prohoster.info/?partner=13]ref. link[/url] to the registration.


Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.


Bällsten, Malme, 15 jul 22:35

Med risk för att verka vara en stalker... I lööööööv jo!!! Och jag är riktigt skeptisk och svårflörtad..


Mattias Hamberg, 16 jul 00:06

Hihi! Lööööööööv jo to hörru. Du är grym. Vi ses framöver och skämtar skiten ur hela systemet