images/system/arrow-down.png
sön 24 apr 2011
Se videon på SVT Play istället
Snart är världen en vacker plats
images/thumb/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg

36 år från Örnsköldsvik

13:10 sön 24 apr 2011, Örnsköldsvik

Sala blir först med att förbjuda tiggeri. Man är helt enkelt less på dessa fattiga som drar runt på gatorna. Ibland rör det sig, menar Sala, om organiserat tiggeri. Alltså en huvudman av något slag som utnyttjar desperat fattiga människor till att själva tjäna sig en hacka. Alltså ungefär samma verksamhet som de allra flesta företag ägnar sig åt.

Men detta sticker nu i ögonen på Sala-politikerna. De vill inte konfronteras med denna generande fattigdom under shoppingpromenaden. Således måste denna fattigdom förbjudas, eller åtminstone dess konsekvenser. Ett kreativt sätt att ta itu med samhällsproblem kan tyckas.

Nu väntar vi bara på vilken kommun som blir först med att förbjuda exempelvis dåligt självförtroende, sjukdom, dödsångest, arbetslöshet och depression. För det kan vi ju alla hålla med om att man ju inte vill bli konfronterad med dessa saker under sin shoppingpromenad.


Kommentera (2)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Anders, Kramfors, 27 apr 00:56

Förbudet stoppades igår. Men ett arbetslöshetsförbud vore väl bra? Staten får fixa låtsasjobb till alla och låna till löner när den privata sektorn inte längre kan driva den offentliga (vilket redan har hänt iofs).

Henrik, Tierp, 27 apr 16:07

Ett förbud behövs - men det ska gälla de som utnyttjar de som tigger. Sedan är ju tiggeriet ett symptom på samhället. I en riktig välfärdsstat skulle de inte finnas. Och det finns kvar även ifall man försöker gömma dessa. Har iofs sett en tiggare som gick iväg med sina pengar till sin bil - eller antagligen huvudmannens. Det var en av de senaste årsmodellerna. Jag hade aldrig själv haft råd med den. Tycker att det är konstigt att så många partier ställde sig bakom förbudet i Sala - tom vänstern.


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/4fb794944074c3a502dc1ff621407b41.jpgimages/square/5b8c00176e8eb835f4a6c5b759fb5f97.jpgimages/square/89ce7d4c663516d0bcf6cd5d7e2bb02e.jpgimages/square/25b824e01efc62c9cb68fced347f4e57.jpgimages/square/5168a13ef216b084426760ad39697cfe.jpgimages/square/17f4c8430f073ba6218f3c64c1672505.jpgimages/square/e0fff8a35261555ea2e6e8f050f0eec9.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 2.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 3.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 4.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 5.
  images/system/play.png Hymn till warezhavet
 • 6.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 7.
  images/system/play.png Djävulsadvokater
 • 8.
  images/system/play.png Låt dig inte luras
 • 9.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
 • 10.
  images/system/play.png Psalm till tillväxten
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.


Kristoffer, , 18 sep 08:57

Vad handlar allt detta hat om?:

Tack för kloka ord som vi alla borde tagit till oss för länge sedan! :) Jag har lite andra infallsvinklar och tankar att erbjuda: Jag är less på att alla partier låtsas företräda alla, företräda en ideologi som på något vis magiskt skulle skapa en utopi om bara just deras idelogi skulle genomföras. Jag tror att vi skulle få en mer vital och hållbar demokrati genom att partier slutar hymla med vilka de företräder, slutar hymla med att de försöker gagna den egna gruppen på andra gruppers bekostnad. Lite som på hattarnas och mössornas tid. Fick mössorna makten kom skyddstullar som ett brev på posten, frihandel var inget som gagnade dem. Att det orsakade förtret för handlarna sågs som en bonus... Politik handlar i grunden om att finna acceptabla kompromisser mellan grupperingar. Tror vi behöver hitta tillbaka till denna grund, och sluta upp med att låtsas att "bara vi gör si och så så får alla det bättre på alla vis!" Kanske är SD ett första famlande steg i denna riktning? Isåfall så tror jag det är viktigt att vara medveten om denna trendändring och agera därefter. Inte ignorera den tills dess att den inte längre går att ignoreras.


Marcus Berg, Solna, 17 sep 18:56

Vad handlar allt detta hat om?:

Bra sagt! Många kamrater kör den där "hejdå alla vänner som röstade på SD". Själv vill jag hellre försöka förstå och sen kanske övertyga dem som röstade SD.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Ylva R, Umeå, 16 aug 20:03

Hallå hallå! Kan man få hyra in er för en spelning? Min syster (som var den som först introducerade mig till er musik) fyller jämnt nu i september har önskat sig livemusik i födelsedagspresent. Hon har äntligen flyttat tillbaka till Umeå och har saknat vänsterandan här. Har ni möjligen tid och lust att spela lite för oss då?


Mattias Hamberg, 16 aug 21:28

Hej Ylva. :) Det låter roligt. I dagsläget spelar vi mest i mån av tid och lust. :) Fredrik är småbarnspappa och jag bor i Ö-vik idag. Men berätta gärna mer så kanske vi nappar. Skriv till info@kretiochpleti.se så får vi det båda två


Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.