images/system/arrow-down.png
tis 3 maj 2011
images/rectangle/2e52b9716853625fa397bdbfb7ecab76.jpg
USA bäddar för konspirationer
images/thumb/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg

36 år från Örnsköldsvik

10:22 tis 3 maj 2011, Örnsköldsvik

För ett par dagar sedan publicerades en bild på den döda Usama Bin Ladin. Idag har bilden avslöjats som falsk av driftiga photoshoppare på nätet och nu drar nyhetsmedia tillbaka bilden. Jag har kikat på bevisningen och den är minst sagt hållbar. Den ska inte längre användas. Frågan som dröjer sig kvar är, varför gick inte USA ut och rättade till misstaget? Speciellt när bilden visar en man skjuten i vänster öga, vilket måste vara ett oerhört olyckligt sammanträffande för USA eftersom det stämmer så väl med vad de själva gått ut med. Varför riskera att på grund av en sån sak få sin trovärdighet ifrågasatt? Det hade räckt med en liten notis på hemsidan.

Sedan detta skumma med begravningen. Enligt Göteborgs-Posten ska Bin Ladins kropp ha förts med helikopter till ett amerikanskt militärfartyg där den sedan sveptes in i lakan och efter en ceremoni där "religiösa stycken" lästes, sänktes kroppen i havet och försvann. Varför? Om man nu är så respektfull att man väljer att utföra en liten ceremoni för kroppen, varför sänker man den då, helt respektlöst emot islams sed, i havet?

Och varför inte låta någon oberoende bekräfta Bin Ladins död? Varför inte bara skicka honom till sjukhuset i Pakistan där de kan bekräfta hans död och ge honom en begravning och, förmodligen, hinna ta en riktig bild som världens blods- och våldsälskande media kan hänga ut? Man får inte slarva med sånt där. Internet är fullt av konspirationsnissar som älskar att gotta sig i sånt här.

Det konstigaste, för mig personligen, är att jag redan fått trovärdiga uppgifter om att han redan dött för flera år sedan, från en insatt källa med kontakter inom det svenska försvaret som jag litar på, vilket också denna (jag vet, wikipedia hade varit en mer trovärdig källa) artikel från Fox news verkar bekräfta, liksom denna artikel från NY Times

Sammantaget bäddar detta för konspirationsteorier. Den mest uppenbara är att detta var ett utmärkt läge för Obama att slå hela tre flugor i en smäll. Dels att höja sin popularitet till oerhörda nivåer och dels jävlas med republikanerna genom att sätta en käpp i hjulet för fortsatt krig emot terrorismen. För om Bin Ladin är död, är 11 september-historien avslutad, och utan den kan det bli svårt att motivera det amerikanska folket att fortsätta skicka sina barn ut i krig.

Dessutom, för historieböckerna, vore detta en betydligt mer värdig avslutning på den stora kamp som pågått sedan 11 september, än att Bin Ladin dog i en lungsjukdom i december 2001 och att USA mörkade det hela eftersom man precis inlett sitt angrepp emot Afghanistan och behövde Bin Ladin där.

Men som sagt. Tro nu inte på alla dessa konspirationer som kommer att bubbla upp, för tro mig, de kommer att bubbla upp.

Antagligen dödades Bin Ladin i ett angrepp emot hans hus i Pakistan under påskhelgen 2011. Antagligen forslades han snabbt därifrån med militärhelikopter och sänktes efter en ritual (väldigt respektfullt) i havet (väldigt respektlöst) och försvann ner i havet, helt omöjlig att återfinna. Kvar finns DNA som kan bekräfta hans identitet. Blods- och våldsmedia blir besvikna över att de inte får gotta sig i blod och död och fabricerar en fejkad bild man går ut med för att tillfredsställa blodtörsten.

För antagligen gick det till just så. Ändå kommer nu USA få dras med konspirationsanklagelser ett bra tag framöver, och allt på grund av slarv. Konspirationstråden på Flashback är redan uppe i 29 sidor och en mängd teorier har presenterats såhär långt.


Kommentera (0)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/d5e4ffaa76d3dd92db1aad1e3cb701bd.jpgimages/square/3d7c8f1cf1b216077f5a39feebcd5d6c.jpgimages/square/eda666d7886ade746682bcd73b26284e.jpgimages/square/e7026922b97db0c705674082008fbae6.jpgimages/square/7d56c065508c39c02b94fad9f5114ec7.jpgimages/square/995accf5183454e8acd10c1e98bc2aea.jpgimages/square/ba962b28b35877a7b4a50865c5cb8e5c.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 2.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 3.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 4.
  images/system/play.png Hymn till warezhavet
 • 5.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 6.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
 • 7.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 8.
  images/system/play.png Dessa Heliga Män
 • 9.
  images/system/play.png En stad ovan molnen
 • 10.
  images/system/play.png Inte för att vi vill klaga men
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.


Kristoffer, , 18 sep 08:57

Vad handlar allt detta hat om?:

Tack för kloka ord som vi alla borde tagit till oss för länge sedan! :) Jag har lite andra infallsvinklar och tankar att erbjuda: Jag är less på att alla partier låtsas företräda alla, företräda en ideologi som på något vis magiskt skulle skapa en utopi om bara just deras idelogi skulle genomföras. Jag tror att vi skulle få en mer vital och hållbar demokrati genom att partier slutar hymla med vilka de företräder, slutar hymla med att de försöker gagna den egna gruppen på andra gruppers bekostnad. Lite som på hattarnas och mössornas tid. Fick mössorna makten kom skyddstullar som ett brev på posten, frihandel var inget som gagnade dem. Att det orsakade förtret för handlarna sågs som en bonus... Politik handlar i grunden om att finna acceptabla kompromisser mellan grupperingar. Tror vi behöver hitta tillbaka till denna grund, och sluta upp med att låtsas att "bara vi gör si och så så får alla det bättre på alla vis!" Kanske är SD ett första famlande steg i denna riktning? Isåfall så tror jag det är viktigt att vara medveten om denna trendändring och agera därefter. Inte ignorera den tills dess att den inte längre går att ignoreras.


Marcus Berg, Solna, 17 sep 18:56

Vad handlar allt detta hat om?:

Bra sagt! Många kamrater kör den där "hejdå alla vänner som röstade på SD". Själv vill jag hellre försöka förstå och sen kanske övertyga dem som röstade SD.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Ylva R, Umeå, 16 aug 20:03

Hallå hallå! Kan man få hyra in er för en spelning? Min syster (som var den som först introducerade mig till er musik) fyller jämnt nu i september har önskat sig livemusik i födelsedagspresent. Hon har äntligen flyttat tillbaka till Umeå och har saknat vänsterandan här. Har ni möjligen tid och lust att spela lite för oss då?


Mattias Hamberg, 16 aug 21:28

Hej Ylva. :) Det låter roligt. I dagsläget spelar vi mest i mån av tid och lust. :) Fredrik är småbarnspappa och jag bor i Ö-vik idag. Men berätta gärna mer så kanske vi nappar. Skriv till info@kretiochpleti.se så får vi det båda två


Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.