images/system/arrow-down.png
tis 3 maj 2011
images/rectangle/2e52b9716853625fa397bdbfb7ecab76.jpg
USA bäddar för konspirationer
images/thumb/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg

35 år från Örnsköldsvik

10:22 tis 3 maj 2011, Örnsköldsvik

För ett par dagar sedan publicerades en bild på den döda Usama Bin Ladin. Idag har bilden avslöjats som falsk av driftiga photoshoppare på nätet och nu drar nyhetsmedia tillbaka bilden. Jag har kikat på bevisningen och den är minst sagt hållbar. Den ska inte längre användas. Frågan som dröjer sig kvar är, varför gick inte USA ut och rättade till misstaget? Speciellt när bilden visar en man skjuten i vänster öga, vilket måste vara ett oerhört olyckligt sammanträffande för USA eftersom det stämmer så väl med vad de själva gått ut med. Varför riskera att på grund av en sån sak få sin trovärdighet ifrågasatt? Det hade räckt med en liten notis på hemsidan.

Sedan detta skumma med begravningen. Enligt Göteborgs-Posten ska Bin Ladins kropp ha förts med helikopter till ett amerikanskt militärfartyg där den sedan sveptes in i lakan och efter en ceremoni där "religiösa stycken" lästes, sänktes kroppen i havet och försvann. Varför? Om man nu är så respektfull att man väljer att utföra en liten ceremoni för kroppen, varför sänker man den då, helt respektlöst emot islams sed, i havet?

Och varför inte låta någon oberoende bekräfta Bin Ladins död? Varför inte bara skicka honom till sjukhuset i Pakistan där de kan bekräfta hans död och ge honom en begravning och, förmodligen, hinna ta en riktig bild som världens blods- och våldsälskande media kan hänga ut? Man får inte slarva med sånt där. Internet är fullt av konspirationsnissar som älskar att gotta sig i sånt här.

Det konstigaste, för mig personligen, är att jag redan fått trovärdiga uppgifter om att han redan dött för flera år sedan, från en insatt källa med kontakter inom det svenska försvaret som jag litar på, vilket också denna (jag vet, wikipedia hade varit en mer trovärdig källa) artikel från Fox news verkar bekräfta, liksom denna artikel från NY Times

Sammantaget bäddar detta för konspirationsteorier. Den mest uppenbara är att detta var ett utmärkt läge för Obama att slå hela tre flugor i en smäll. Dels att höja sin popularitet till oerhörda nivåer och dels jävlas med republikanerna genom att sätta en käpp i hjulet för fortsatt krig emot terrorismen. För om Bin Ladin är död, är 11 september-historien avslutad, och utan den kan det bli svårt att motivera det amerikanska folket att fortsätta skicka sina barn ut i krig.

Dessutom, för historieböckerna, vore detta en betydligt mer värdig avslutning på den stora kamp som pågått sedan 11 september, än att Bin Ladin dog i en lungsjukdom i december 2001 och att USA mörkade det hela eftersom man precis inlett sitt angrepp emot Afghanistan och behövde Bin Ladin där.

Men som sagt. Tro nu inte på alla dessa konspirationer som kommer att bubbla upp, för tro mig, de kommer att bubbla upp.

Antagligen dödades Bin Ladin i ett angrepp emot hans hus i Pakistan under påskhelgen 2011. Antagligen forslades han snabbt därifrån med militärhelikopter och sänktes efter en ritual (väldigt respektfullt) i havet (väldigt respektlöst) och försvann ner i havet, helt omöjlig att återfinna. Kvar finns DNA som kan bekräfta hans identitet. Blods- och våldsmedia blir besvikna över att de inte får gotta sig i blod och död och fabricerar en fejkad bild man går ut med för att tillfredsställa blodtörsten.

För antagligen gick det till just så. Ändå kommer nu USA få dras med konspirationsanklagelser ett bra tag framöver, och allt på grund av slarv. Konspirationstråden på Flashback är redan uppe i 29 sidor och en mängd teorier har presenterats såhär långt.


Kommentera (0)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/97cbf4dcdd7dadd6bfaa9e38d6630079.jpgimages/square/d5e4ffaa76d3dd92db1aad1e3cb701bd.jpgimages/square/7d56c065508c39c02b94fad9f5114ec7.jpgimages/square/27f1269272d31380e376dacd5765d5b5.jpgimages/square/58b686bf9dc6103cde871c64c155147f.jpgimages/square/f03844829f4672c5e46e5a79096972c6.jpgimages/square/281df9a98d420d20904251e050285a84.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 2.
  images/system/play.png Djävulsadvokater
 • 3.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 4.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
 • 5.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 6.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 7.
  images/system/play.png Hymn till warezhavet
 • 8.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 9.
  images/system/play.png Inte för att vi vill klaga men
 • 10.
  images/system/play.png En stad ovan molnen
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Kylie, Rio de janeiro, 2 dec 07:16

Antirasism som privilegium:

I want to share with you one hosting company called [url=https://prohoster.info/?partner=13]ProHoster[/url] that offers cheap web hosting with a [b]FREE[/b] website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and [b]FREE[/b] chips. Also, you can order VPS, rent a dedicated server, domain name registration. I've been working with [b]ProHoster[/b] for several years now and I'm very glad about it. Here is the [url=https://prohoster.info/?partner=13]ref. link[/url] to the registration.


Kathryn, Sao paulo, 3 nov 20:43

Antirasism som privilegium:

I want to share with you one hosting company called [url=https://prohoster.info/?partner=13]ProHoster[/url] that offers quality internet hosting with a [b]FREE[/b] website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and [b]FREE[/b] chips. Also, you can order VPS, rent a dedicated server, professional DDoS protection. I've been working with [b]ProHoster[/b] for several years now and I'm very glad about it. Here is the [url=https://prohoster.info/?partner=13]ref. link[/url] to the registration.


Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.


Bällsten, Malme, 15 jul 22:35

Med risk för att verka vara en stalker... I lööööööv jo!!! Och jag är riktigt skeptisk och svårflörtad..


Mattias Hamberg, 16 jul 00:06

Hihi! Lööööööööv jo to hörru. Du är grym. Vi ses framöver och skämtar skiten ur hela systemet