images/system/arrow-down.png
tis 10 maj 2011
images/rectangle/cc9c12fd83e5cd602c4d72f70b7a75ff.jpg
Dömda för humbug!
images/thumb/c77973ce37097acbe212cb5af413dd18.jpg

Fredrik Jonsson

36 år från Umeå

17:27 tis 10 maj 2011, Umeå

HURRA!
ÄNTLIGEN!

http://helahalsingland.se/hudiksvall/hudiksvallc/1.3149239-foretag-bakom-spikmatta-far-bota

Kreti och pleti gnällde mycket i förrfjol på att spikmattan Shakti marknadsfördes som magisk, och lyckades bli populär bland en allmänt förvirrad medelklass som inte alls hade någon enhetlig förklaring till varför det skulle vara speciellt bra att ligga på just denna matta, istället för den betydligt billigare och klassiska dörrmattan av plast.

Nu har i alla fall de cyniska svinen bakom denna produkt fällts och fått böta en liten symbolisk summa, samt att de inte längre får hävda att mattan är magisk och kan bota saker.

Jag passar på att supa in detta och glädjas maximalt innan jag kommer tillbaks till verkligheten, där sedan spikmattan Shakti var aktuell hänt mycket värrre saker i det nyreligiösa Sverige, där det mest anmärkningsvärda är att en av upplysningens största antagonister Uri Geller fritt fått börja lurendreja i kanal 5.


Kommentera (16)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Martin Spånberg, Jonkoping, 10 maj 17:52

Medelklassen existerar inte zOMGzOMGzOMG!

images/mini/c77973ce37097acbe212cb5af413dd18.jpg

Fredrik Jonsson, Umeå, 10 maj 20:54

Tsss! Tänkte att det skulle räcka som svar, men jag har lite tid över och kan inte låta bli. Det jag vill benämna är arbetarklass med köpkraft, och det etablerade begreppet är medelklass. Jag kunde säga "kälkborgarna" eller "de som röstar på moderaterna även fast det går emot deras ekonomiska intresse" Men jag kände att det var lite klumpigt. Det är dock ett begrepp som inte ska blandas in klassanalyser, men nu var det inte en sådan jag gjorde här. Om du är av den mer konspirationsteoretiska typen som menar att det inte finns någon köpstyrka alls i arbetarklassen så kan vi starta en diskussion, men om det bara handlar om att ogilla begrepp så tycker jag att du ska lägga din väl behövda energi och kampglöd på bättre ställen.

Cyan, Vancouver, 11 maj 04:26

Förstar inte varför vänstern har sa svart för medelklassen. Vi jobbar och sliter och konsumerar ungefär vad vi producerar, om alla vore medelklass vore Sverige en bättre plats. Jag röstar inte pa moderaterna, men manga av oss gör det därför att vi faktiskt tjänar pa deras politik. Världen är lite mer mangfaceterad än utsugare och utsugna, de flesta finns därimellan..

Cyan, Vancouver, 11 maj 04:27

För övrigt anser jag att stollarna bakom Shakti borde förstöras!

Anders, Kramfors, 11 maj 22:47

Oj vilken bitterhet från... tja vad ska man säga, underklassen? Vänsterklassen? :) Vad blir det härnäst, förbjuda allt som inte gått genom sanningsdepartementet?

Adam, -Malmö, 11 maj 23:44

Cyan: "om alla vore medelklass vore Sverige en bättre plats." Det är väl på ett ungefär vad vänstern vill.

Cyan, Vancouver, 12 maj 00:21

Adam: Sa varför gnäller de pa dem da?

Adam, -Malmö, 12 maj 06:37

Cyan: Jag kan naturligtvis inte svara för Fredrik. Men kanske för att vi inte lever i vänsterns jämlika samhälle. Och det är naturligtvis skillnad på att vara "medelklass" i ett sådant och att vara det i dagens samhälle där högern gör allt för att skapa en fattig och desperat underklass.

Adam, Göteborg, 14 maj 12:45

@Anders: ordet du söker är arbetarklass.

Anders, Kramfors, 14 maj 14:54

Adam, högern gör inte "allt" för att skapa en underklass. Allt? Tror du verkligen det? För att gå tillbaks till ämnet, jag förstår inte att vissa verkar tycka att helt ofarliga produkter ska gå igenom någon sorts censur så folk slipper tänka själva.

Adam, -Malmö, 14 maj 19:02

Anders: Nähä, varför skapar man fas 3 då? Och varför tar dom pengar från arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen och använder till skattesänkningar? Varför chockhöjer dom avgiften till a-kassan? Varför pratar Borg hela tiden om att lägstalönerna måste sänkas? Varför tvingar dom sjuka att gå på socialbidrag? Varför Rut? Varför fri etablering för vårdcentraler? Varför Lex Laval? Varför avregleringen av elmarknaden? Den är bra va? Varför undantar dom sjuka, arbetslösa och pensionärer från skattesänkningen? Och jag skulle kunna fortsätta, men jag vill gärna se ditt svar eftersom du har en annan mening... Kolla även vad Mattias har skrivit under rubriken "Regeringen vill det" Och du, kolla filmen...

Cyan, Vancouver, 14 maj 21:12

För rut och fler vardcentraler kommer ju verkligen skapa större klyftor i samhället? Precis som vargjakt, kärnkraft, betyg och hockey vm, allt är bara en del av en hemlig plan för att förtrycka de fattiga..

Adam, -Malmö, 15 maj 00:56

Fri etablering har lett till att det startas privata vårdcentraler i lönsamma höginkomstområden. Och eftersom det inte blir mer pengar så innebär det att landstingen måste lägga ner andra. Dom som läggs ner är dom som ligger i tyngre mer vårdkrävande låginkomstområden med sämre lönsamhet. Har hänt lite över hela Sverige. Rut subventioner dom rikas städning. Men vill man inte se så ser man inte.

Cyan, Vancouver, 15 maj 06:34

Det finns ingenting som gör "höginkomsomraden" mer lönsamma än andra omraden. Vardcentralerna far betalt per patient, rik eller fattig. Det kan leda till en massa hemskt, som att patienter slussas igenom sa snabbt som möjligt utan kvalitet osv, men det gör inte skillnad pa inkomst eftersom man betalar samma överallt. Ett vardkrävande omrade blir därför mer lönsamt än ett omrade med litet behov. De vardcentraler som läggs ner är de som ligger i glest befolkade omraden utan vardbehov, vilket kan vara problematiskt men är knappast en klassfraga. Rut används till stor del av medelklassen, den som vänstern vill att alla ska tillhöra. Vill man se nagot tillräckligt mycket sa ser man det överallt.

images/mini/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg, Umeå, 15 maj 10:29

Kul diskussion. Tänkte bara lägga in den definition jag har av begreppet medelklass: nämligen familjer med två inkomster, alltså familjer som försörjs av två arbetande personer som delar alla fasta kostnader. Dessa familjer, som kan betraktas som en konsumtionsenhet, har ett rätt stort konsumtionsutrymme som sätter dem i ett klassteg över ensamstående, och framförallt, ensamstående med barn. Det är vad jag vanligen menar när jag använder begreppet medelklass, vilket jag förövrigt tycker är rätt användbart, även vid klassanalyser.

Adam, -Malmö, 15 maj 10:35

Du har fel, och sen har du riktigt fel. 40% av Rut gick senast jag kollade till Täby, Lidingö och Danderyd. Det var 40% av hela landets uttag. Områden som blir lönsamma är områden där folk gärna går till läkaren men inte är så sjuka. Korta besök är kostnadseffektiva. Långa svårutredda fall är det inte. I Malmö har det lett till att vår lilla "gated community" Victoria Park har fått en vårdcentral och att Lindängens förortsområde med 10 000 patienter har lagts ner. Allianslandstinget har dessutom flaggat för att fler nedläggningar behöver göras.Detta är ett mönster som upprepas över hela Sverige. Jag förstår att det kan vara svårt att se klart hela vägen från Vancouver men om du vill fortsätta denna diskussion så läs något mer än alliansens propaganda annars anser jag den avslutad.


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/e501f7297098eda26502f48143f8fb55.jpgimages/square/391f209847b42b469e1055adfd5ab9fb.jpgimages/square/4fb794944074c3a502dc1ff621407b41.jpgimages/square/7c07a8518c4d6530cf3bbb47e9acc10c.jpgimages/square/624c6cb165957e0a465e7e27a37e07d6.jpgimages/square/f874c07e214c3e2c00e5e7df060b6d3e.jpgimages/square/05f6289cf376cb41bce3644014aaf45a.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 2.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 3.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 4.
  images/system/play.png Hymn till warezhavet
 • 5.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 6.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
 • 7.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 8.
  images/system/play.png Dessa Heliga Män
 • 9.
  images/system/play.png En stad ovan molnen
 • 10.
  images/system/play.png Inte för att vi vill klaga men
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.


Kristoffer, , 18 sep 08:57

Vad handlar allt detta hat om?:

Tack för kloka ord som vi alla borde tagit till oss för länge sedan! :) Jag har lite andra infallsvinklar och tankar att erbjuda: Jag är less på att alla partier låtsas företräda alla, företräda en ideologi som på något vis magiskt skulle skapa en utopi om bara just deras idelogi skulle genomföras. Jag tror att vi skulle få en mer vital och hållbar demokrati genom att partier slutar hymla med vilka de företräder, slutar hymla med att de försöker gagna den egna gruppen på andra gruppers bekostnad. Lite som på hattarnas och mössornas tid. Fick mössorna makten kom skyddstullar som ett brev på posten, frihandel var inget som gagnade dem. Att det orsakade förtret för handlarna sågs som en bonus... Politik handlar i grunden om att finna acceptabla kompromisser mellan grupperingar. Tror vi behöver hitta tillbaka till denna grund, och sluta upp med att låtsas att "bara vi gör si och så så får alla det bättre på alla vis!" Kanske är SD ett första famlande steg i denna riktning? Isåfall så tror jag det är viktigt att vara medveten om denna trendändring och agera därefter. Inte ignorera den tills dess att den inte längre går att ignoreras.


Marcus Berg, Solna, 17 sep 18:56

Vad handlar allt detta hat om?:

Bra sagt! Många kamrater kör den där "hejdå alla vänner som röstade på SD". Själv vill jag hellre försöka förstå och sen kanske övertyga dem som röstade SD.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Ylva R, Umeå, 16 aug 20:03

Hallå hallå! Kan man få hyra in er för en spelning? Min syster (som var den som först introducerade mig till er musik) fyller jämnt nu i september har önskat sig livemusik i födelsedagspresent. Hon har äntligen flyttat tillbaka till Umeå och har saknat vänsterandan här. Har ni möjligen tid och lust att spela lite för oss då?


Mattias Hamberg, 16 aug 21:28

Hej Ylva. :) Det låter roligt. I dagsläget spelar vi mest i mån av tid och lust. :) Fredrik är småbarnspappa och jag bor i Ö-vik idag. Men berätta gärna mer så kanske vi nappar. Skriv till info@kretiochpleti.se så får vi det båda två


Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.