images/system/arrow-down.png
tis 31 maj 2011
Se videon på SVT Play istället
Retorisk akutinsats
images/thumb/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg

35 år från Örnsköldsvik

21:37 tis 31 maj 2011, Örnsköldsvik

Som en stark anhängare av monarkin måste jag nu rycka in till Hans majestät konungens försvar. Han har verkligen satt sig i klistret nu och hans krona sitter minst sagt löst. Speciellt om han ska hålla på att förneka faktum som förr eller senare kommer att avslöjas varpå kungen kommer att beslås med lögn, det största sveket av alla, och som definitivt skulle beröva honom tronen.

Således känner jag att jag måste rycka in med en nykter syn på frågan. Låt oss, worst case scenario, att det stämmer som porrklubbsägaren säger, att han har bilder på kungen där han omger sig med nakna damer och kokain. Låt oss anta att det är så illa. Hur ska kungen hantera detta? Då finns det två alternativ:

Det första, Berlusconialternativet, är att erkänna det öppet och inte skämmas det minsta. Självklart har han gått på porrklub, han är ju en riktig man som har behov av att släppa loss emellanåt, och ärligt talat, han är ju kung, vem kan i ärlighetens namn säga att de inte också passat på att leva loppan lite om de själva varit kung över Sverige? Givetvis tar kungen inte själv kokain och han har såklart inte köpt sex, men han vill heller inte moralisera över dem som väljer att göra det. Alla har vi våra laster och kungen är inte mer än människa.

Detta är nog inte ett så troligt alternativ dock och det finns en stor risk att det slår fel.

Troligare och säkrare är då alternativ två. Schymanalternativet. Kungen måste då, innan bilderna offentliggörs, dels visa total öppenhet och ärlighet samtidigt som han på ett trovärdigt sätt kan visa att han ångrar detta och har vidtagit åtgärder för att dessa problem inte ska kunna upprepa sig. Hans bästa alternativ är förmodligen att gå ut med att han för en tid sedan inte mådde bra och drabbades av ett sexmissbruksproblem. Ett missbruk han idag skäms mycket över, och som han i åratal gått i terapi och fått mycket professionell och bra hjälp med. En hjälp han idag är mycket tacksam för. Det enda han idag kan säga är att han tänker på alla dem som drabbades under tiden då han hade dessa problem och att han hoppas på, men inte kan förvänta sig, att han nån gång i framtiden ska kunna bli förlåten.

Som jag kan se har kungen dessa två alternativ att välja emellan. Och det skulle förvåna mig mycket om vi inte rätt snart får se Schymanalternativet satt i verket. Det är nog hans enda alternativ om situationen är så allvarlig som det ser ut. Jag tror faktiskt att kungen skulle kunna klara sig på så sätt och intresset för bilderna skulle minska dramatiskt.

Oavsett vilket alternativ kungen väljer så har jag en känsla av att vår låt Kungens pung kan komma att få en helt ny aktualitet och helt nya undertoner månaderna framöver. Vilket känns lite spännande måste jag säga.


Kommentera (3)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Anders, -, 1 jun 02:02

Jag tycker det är bra att kungen gör vad han vill. Fjantigt med alla skriverier kring honom. Låt honom göra vad han vill, som alla andra människor. Han är en dålig representant för Sverige i alla fall.

images/mini/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg, Umeå, 3 jun 09:42

Ju mer jag grubblar över detta desto mer blir jag övertygad om att det ju just är sånt här vi har kungen till. Kungafamiljen finns för att gamla tanter ska ha något att skvallra om hos frissan. Och snacka om de fått valuta för pengarna nu.

Timi, Norrköping, 6 jun 22:34

Låt kungen vara ifred, han måste väl ha frihet till att göra det som en vanlig människa kan. Blir så förbannad när man ska snacka skit om stackarn!


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/941aa855a00c8b0e1facb671e896407e.jpgimages/square/05f6289cf376cb41bce3644014aaf45a.jpgimages/square/d1240c56062bc9ac64e14b6ea4418cfe.jpgimages/square/9b200b85d47a6975697e093c3a63e0f3.jpgimages/square/43897c39be314d47b3a89e27f5710096.jpgimages/square/6bc675e64abcba7c67a68554126ebe67.jpgimages/square/dd1c360099a400dd4ccd789a6254062c.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 2.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 3.
  images/system/play.png Hymn till warezhavet
 • 4.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 5.
  images/system/play.png Stackars Wallenberg
 • 6.
  images/system/play.png Djävulsadvokater
 • 7.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 8.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 9.
  images/system/play.png Husvagnsutopin
 • 10.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Kylie, Rio de janeiro, 2 dec 07:16

Antirasism som privilegium:

I want to share with you one hosting company called [url=https://prohoster.info/?partner=13]ProHoster[/url] that offers cheap web hosting with a [b]FREE[/b] website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and [b]FREE[/b] chips. Also, you can order VPS, rent a dedicated server, domain name registration. I've been working with [b]ProHoster[/b] for several years now and I'm very glad about it. Here is the [url=https://prohoster.info/?partner=13]ref. link[/url] to the registration.


Kathryn, Sao paulo, 3 nov 20:43

Antirasism som privilegium:

I want to share with you one hosting company called [url=https://prohoster.info/?partner=13]ProHoster[/url] that offers quality internet hosting with a [b]FREE[/b] website builder, SSL certificate, professional DDOS protection and many other useful and [b]FREE[/b] chips. Also, you can order VPS, rent a dedicated server, professional DDoS protection. I've been working with [b]ProHoster[/b] for several years now and I'm very glad about it. Here is the [url=https://prohoster.info/?partner=13]ref. link[/url] to the registration.


Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.


Bällsten, Malme, 15 jul 22:35

Med risk för att verka vara en stalker... I lööööööv jo!!! Och jag är riktigt skeptisk och svårflörtad..


Mattias Hamberg, 16 jul 00:06

Hihi! Lööööööööv jo to hörru. Du är grym. Vi ses framöver och skämtar skiten ur hela systemet