images/system/arrow-down.png
mån 2 jan 2012
images/rectangle/1d78bba641fb5de9c3cc29e54ceffd3f.jpg

Aron Etzler som inte riktigt vågar le. Kom igen Aron... Du vågar :)

Vänsterpartiets framtid ser allt ljusare ut
images/thumb/901e887fcec188443c5cc8d19d68a7a1.jpg

Mattias Hamberg

36 år från Örnsköldsvik

20:14 mån 2 jan 2012, Örnsköldsvik

Det tillhör inte min vardag att dunka rygg på politiker. Den som är något så när insatt i vår låtarsenal kan nog skriva under på att vi rätt ofta kan vara rätt elaka emot just denna yrkeskår. Men eftersom all övrig media (se såväl nedan som denna artikel) verkar ägna sig åt att hylla borgerligheten tänkte jag ägna ett inlägg åt att berömma Vänsterpartiet.

För det ser riktigt ljust ut måste jag säga. För det första tyder det mesta på att Jonas Sjöstedt kommer att få ta över partiledarposten. Och är han bara hälften så bra som i EMU-valet kommer han att vara ett fantastiskt ansikte utåt för Vänsterpartiet.

Sjöstedt är en sådan politiker som dels arbetar otroligt hårt, och som alltid är påläst om de saker han diskuterar. Detta sammantaget, plus det faktum att han är en trevlig kille, har gjort honom respekterad inom i stort sett hela vänstern. Han kommer att göra ett mycket bra jobb på partiledarposten.

Och extra spännande känns det nu då Aron Etzler valt att kandidera till partisekreterarposten, som är en oerhört tung och viktig post i ett parti. Han vore en perfekt kandidat för uppgiften. Ezler är en av vänsterns skarpaste ideologer och strateger. Det enda som egentligen ligger honom i fatet är att det kan vara svårt, rent ideologiskt, att motivera att såväl partiledarposten som partisekreterarposten går till en man.

Det finns nämligen också väldigt kompetenta kvinnor i partitoppen. För att nämna några vill jag nämna Ulla Andersson, som är mycket insatt i ekonomiska frågor och Rossana Dinamarca som kanske är Sveriges bästa skolpolitiska debattör just nu och förtjänar båda en plats i den yppersta partitoppen.

Så Vänsterpartiet ser verkligen ut att kunna formera ett riktigt bra lag. Egentligen saknar jag bara tre personer. Dock tror jag att de är mycket svåra att locka in. Och det är dels Maria-Pia Boëtius, vänsterns antagligen skarpaste skribent i sin roll som ledarskribent för ETC. Dels är det Sara Hansson i P3:s tankesmedjan som både är analytiskt briljant som retoriskt skicklig, och i princip alltid har rätt om allt. Och sist, men definitivt inte minst: Åsa Linderborg. Men man kan ju inte få allt, tyvärr.


Kommentera (0)     Permanentlänk     images/system/facebook_mini.png Dela på Facebook


Kommentar
Mitt namn
Hemstad

images/system/arrow-down.png
Slumpvis utvalda bilder
images/square/3495ee88a1a4965559076193c9ebaa4c.jpgimages/square/78d1f4f03db877b4ec96b0a0775256c5.jpgimages/square/5b8c00176e8eb835f4a6c5b759fb5f97.jpgimages/square/c8571612250477571091dba99b2494c3.jpgimages/square/941aa855a00c8b0e1facb671e896407e.jpgimages/square/2db89899372464b624cdb671d55e93a4.jpgimages/square/6bc675e64abcba7c67a68554126ebe67.jpg
images/system/arrow-down.png
Topplistan just nu
 • 1.
  images/system/play.png Må så ske kamrat
 • 2.
  images/system/play.png Kungens pung
 • 3.
  images/system/play.png Dom som äger
 • 4.
  images/system/play.png Kom hit kom hit kom hit
 • 5.
  images/system/play.png Hymn till warezhavet
 • 6.
  images/system/play.png Ivriga bävrar
 • 7.
  images/system/play.png Djävulsadvokater
 • 8.
  images/system/play.png Låt dig inte luras
 • 9.
  images/system/play.png Ni ska få se att allt blir bra
 • 10.
  images/system/play.png Psalm till tillväxten
images/system/arrow-right.png
Logga in
images/system/arrow-down.png
Senaste kommentarerna

Tj, Ornskoldsvik, 24 sep 20:28

Överbevakade kungligheter:

det finnns en kunlighet i övik


Jonathan, Umea, 24 maj 15:55

Antirasism som privilegium:

Ja, det är nog bara jante i dig som talar.


Lukas, Torslanda, 16 maj 10:16

Antirasism som privilegium:

Måhända att du betraktat Volvo som "symbolen för Sverige" menVolvo Personvagnar såldes av Ford, alltså ett amerikanskt företag till Kina. Ford har ägt Personvagnar sedan 1999 då Volvo AB valde att avyttra personbilstillverkningen.


Kristoffer, , 18 sep 08:57

Vad handlar allt detta hat om?:

Tack för kloka ord som vi alla borde tagit till oss för länge sedan! :) Jag har lite andra infallsvinklar och tankar att erbjuda: Jag är less på att alla partier låtsas företräda alla, företräda en ideologi som på något vis magiskt skulle skapa en utopi om bara just deras idelogi skulle genomföras. Jag tror att vi skulle få en mer vital och hållbar demokrati genom att partier slutar hymla med vilka de företräder, slutar hymla med att de försöker gagna den egna gruppen på andra gruppers bekostnad. Lite som på hattarnas och mössornas tid. Fick mössorna makten kom skyddstullar som ett brev på posten, frihandel var inget som gagnade dem. Att det orsakade förtret för handlarna sågs som en bonus... Politik handlar i grunden om att finna acceptabla kompromisser mellan grupperingar. Tror vi behöver hitta tillbaka till denna grund, och sluta upp med att låtsas att "bara vi gör si och så så får alla det bättre på alla vis!" Kanske är SD ett första famlande steg i denna riktning? Isåfall så tror jag det är viktigt att vara medveten om denna trendändring och agera därefter. Inte ignorera den tills dess att den inte längre går att ignoreras.


Marcus Berg, Solna, 17 sep 18:56

Vad handlar allt detta hat om?:

Bra sagt! Många kamrater kör den där "hejdå alla vänner som röstade på SD". Själv vill jag hellre försöka förstå och sen kanske övertyga dem som röstade SD.

images/system/arrow-down.png
Senaste gästboksinläggen

Ylva R, Umeå, 16 aug 20:03

Hallå hallå! Kan man få hyra in er för en spelning? Min syster (som var den som först introducerade mig till er musik) fyller jämnt nu i september har önskat sig livemusik i födelsedagspresent. Hon har äntligen flyttat tillbaka till Umeå och har saknat vänsterandan här. Har ni möjligen tid och lust att spela lite för oss då?


Mattias Hamberg, 16 aug 21:28

Hej Ylva. :) Det låter roligt. I dagsläget spelar vi mest i mån av tid och lust. :) Fredrik är småbarnspappa och jag bor i Ö-vik idag. Men berätta gärna mer så kanske vi nappar. Skriv till info@kretiochpleti.se så får vi det båda två


Mikael Zetterström, Vara, 17 jul 15:35

Vill bara säga att ni är bara så bäst. Det är ni som gör Sverige till ett bättre land att leva i. Ni är bara för grymma. Stå på er och fortsätt att kämpa!


Ylva, Umea, 2 jan 20:14

Tack för att ni la upp er musik på Spotify! *dansar glatt omkring till 'dessa heliga män'*


Ruben Nyström, Katrineholm, 11 sep 14:22

Hej, jag har en youtube-kanal där jag laddar upp diverse vänstermusik. Ni har mycket bra material. Jag undrar om jag kan anvenda några av era sånger på minn kanal. Såklart så skriver jag att de är ni som sjunger och länkar hit. Solidaritet!


Mattias Hamberg, 11 sep 14:42

Självklart kan du det :)

Mattias Hamberg, 11 sep 14:43

Här är vår policy angående musikanvändning: 1. Det står var och en fritt att både ladda ner och sprida vidare all musik vi publicerar på denna hemsida såvida det tydligt framgår varifrån materialet kommer och materialet inte förvanskas på något sätt. Det är alltså inte tillåtet att på något sätt förvanska ursprunget genom att exempelvis ändra i ID-taggar, filnamn eller liknande. Då kan vi bli lite gramse. 2. Det är inte tillåtet att på något sätt tjäna pengar på vår musik utan att först tillfråga oss. Och detta oavsett ändamål. Det är alltså inte tillåtet att exempelvis tillverka egna samlingsskivor med vår musik och i sin tur sälja dessa utan vårt tillstånd. Är det någon som ska tjäna pengar på vår musik ska det i första hand vara vi själva. 3. Om det i övrigt råder några oklarheter hänvisar vi eventuella frågor till vår mail.